NIIN KAUAN TEIN TOSISSANI.........nyt ajattelin ottaa vähän leikkisämmin

Vakavasti ottaen, täysillähän olen elänyt ja kykyjeni mukaan yrittänyt aina tehdä hyvin sen,  mikä tehtäväkseni on langennut ja senkin, minkä väen vängällä olen tehtäväkseni haalinut.

Ihan hassulta tuntuu ajatella, että tehtäviksi luetellaan yleensä aina vain palkkatyöt. Minun kohdallani niitä on reilut kymmenen vuotta käsityönopetusta kansalaiskoulussa, oppikoulussa ja peruskoulussa, ja reilut kaksikymmentä vuotta sitä samaa ynnä käsityön didaktiikkaa ja tutkimusta yliopistossa.

Mutta jotenkin – kun ajattelen, mitä oikeastaan olen tehnyt, niin mieleen nousevat ekaksi mm. lasten kurahousut ja ne monet morsiuspuvut, rippimekot ja anopin jakkupuku, joka oli ylen hankala saada istumaan. Tärkeitä tekemisiä olivat myös monet omat vaatteeni, hyvista materiaaleista huolella väsätyt Niistä on niin vaikea luopua, vaikka en niitä enää aikoihin olisikaan käyttänyt.

Tekemisteni reperttuaari vähän väheni, kun tyttäreni pyysi, että en enää tekisi hänelle farkkuja. Hän kun halusi merkkifarkut.

Ylen tärkeää tekemistä on mulle ollut myös opiskelu, ensin ne kolme vuotta Helsingin Käsityönopettajaopistossa ja sitten kymmenen työ- ja perhe/pikkulapsi-vuoden jälkeen kaikki nämä loput vuodet, jotka edelleen jatkuvat. Opiskelua en taida lopettaa.

Ja tosi tärkeisiin tekemisiin kuuluvat hyvät harrastukset ja muu elämästä nauttiminen. Liikunta monissa muodoissa (ilman kilpailua), erityisesti tanssi on mun juttuni edelleen. Ja ennen oli myös mökkeily ja veneily. Aina on harrastuksena tietysti käsityö! Tarkoitan sillai nautintona, ei mitenkään hyötytarkoituksessa.

Paljon olen työni takia kirjoittanut ihan tosissani, ja aina tykännyt siitä(kin). Nyt olen täällä, koska edelleen tykkään kirjoittaa. Aion sen vain ottaa vähän rennommin tästä eteenpäin. En kerää meriittiä itselleni enkä pisteitä kenellekkään. Olen vain näin yhteydessä teihin muihin ihmisiin, tuttuihin ja tuntemattomiin, kun se on mahdollista tämän sosiaalisen median avulla. Antakaa siis kuulua itsestänne ja tekemisistänne tekin, tavalla tai toisella!

Terveisin
Seija