Tässä hieman lisää tunnelmia Porvoon punontapajasta 20.-21.4 (kylläpä aika hurahtaa vauhdilla!). Kurssipaikkana oli Tekstiiliteollisuuden Tee Tee -shop Porvoon vanhassa kaupungissa. Paikka oli ihan huippu. Ihanat langat ja muut käsityötuotteet inspiroivat ja oli hauskaa, kun asiakkaat pysähtyivät katselemaan mitä touhusimme.

Opena orkesteroi Anna Alaranta. Suurkiitos Annalle!

Aloitimme yhteisellä tuulimyllypunontaharjoituksella.

Taitavimmat ja nopeimmat ehtivät saada tästä harjoituksestakin kokonaisen tuotteen aikaan. Ihailen!

Tuulimyllypunonnasta tulee tällaista, kun käyttää matonkudetta.

Oppilaat olivat erittäin keskittyneitä ja motivoituneita, kuten kuvista näkyy.

Anna-ope jaksoi kärsivällisesti neuvoa vaikka tuulimylly ei heti lähtenyt pyörimään.

Pikkuhiljaa pöydät alkoivat täyttyä materiaaleista. Oli ihanaa tehdä yhdessä keskittyneesti. Puhuttiinkin paljon siitä, miten tapahtuman yhteisöllisyydessä oli jotakin erityistä. (tästä lisää joskus tuonnempana)

Kokeilimme muutamia erilaisia tekniikoita. Ristipunonnasta ja spiraalipunonnasta on Käspaikassa Annan hyvät ohjeet.

Punonta on todella monipuolinen tekniikka, jotta varmasti kaikilla riittää vielä kurssin jälkeenkin runsaasti uutta opittavaa. Tässä vielä pari esimerkkiä.

Kokonaisuudessaan kurssi oli niin mainio, että se päätettiin järjestää uudelleen. Seuraava kurssi on Joensuussa 31.8-1.9. Ilmoittautuminen on jo alkanut ja kurssihan on yhdistyksen jäsenille ihan ilmaanen!