Kun ei tuo talvi ainakaan Tampereen korkeudelle ole vielä ehtinyt, päätin pistää Säikeisiin vähän viileämmän tunnelman.

Viileä on myös Käspaikan "kummisedältä" Turkka Sinervolta ilmestynyt juttu Säikeitä yhteen punokseen, jossa hän avaa säie-käsitettä laajasti. Turkka on tekstinsä perusteella kyllä enemmänkin filosofi kuin mikään mafioso. Silloin kun Säikeitä -nimi blogille arpoutui, muistan Turkan intoilleen että on semmoinenkin kuin säiteoria. No nyt säieteoriasta voi lukea tarkemmin eikä filosofi tyydy perkaamaan vain fysiikkaa vaan teksti sisältää säieanalyysia lääketieteen, kemian, tietotekniikan, biologian, fantasiapelien ja mytologian näkökulmista. Ja kaikki tämä vain kahdessa sivussa, kuvan kera! Tekstiilityötä ei Turkka ei erikseen mainitse, joskin erään pienen aiheeseen liittyvän tekstiilin.

Käspaikan kummisetyyteen ei Turkan tapauksessa liity pohjatonta rahakirstua, mutta sitäkin tärkeämpi: lempeä huolenpito Käspaikasta sen alkutaipaleelta asti kaikissa vaarallisissa tilanteissa. Näistä taustoista voi käydä lukemassa Turkan kirjoittamasta TOP-keskuksen historiikista.

Seuraavaksi odottelemme juttua limasienistä, joihin filosofimme on myös hurahtanut!