Lauantaiseen Taidon päivään huipentuva Taito-viikko on varma kevään merkki! Säikeitä vaihtaa sen kunniaksi vaatetusta hieman keväisempään.

Taito-viikkoa juhlistaa myös ihka uusi Taitoradio, Käspaikan ystävien ja Taito ry:n yhteistyöprokkis, jonka idea on tehdä lyhyitä "radio-ohjelmia" aiheesta käsityö ja taito. Ensimmäinen lähetys on - yllätys, yllätys - aiheesta taito, josta keskustelevat Marika Sarha Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:stä ja Miia Collanus Käspaikan ystävät - käsityö verkossa ry:stä. Ohjelma kestää 11 minuuttia. Siinä ei ole kuin tuo yksi alkukuva, joten sitä kuunnellessa voi tehdä esimerkiksi käsitöitä :)

Taitoradiota on tarkoitus tehdä kun hyvä aihe osuu kohdille, omien resurssien mukaan. Ohjelmat on kuunneltavissa täällä Säikeissä, Taitava tyyppi -blogissa sekä tietysti YouTubessa.

 

Taito-viikolla 10.-14.4 tapahtuu ympäri Suomea. On työpajoja, teemakursseja ja avoimia ovia sekä julkistetaan vuoden 2012 Taito-palkinnon saaja. Esimerkiksi käsityökeskuksissa kootaan kirjotuista tilkuista kengänkorkomattoja. Lasten ja nuorten muotoilukasvatus -hanke Iloa Iholle esittäytyy sekin laajasti Taito -viikon aikana. Taito ry:n sivuilta löytyy tietoa oman paikkakunnan tapahtumista.