img_0014

Aloitin puseron aurinkovärjäämällä leikatut kankaat. Värjäyksestä tuli kivasti harmaan kirjava. Tämän jälkeen ompelin kankaat puseroksi ja ompelin siihen myös vetoketjun ja resorit. Lopputuloksesta tuli hupparin tyylinen collegepusero.

img_0025

Olen tyytyväinen aurinkovärjättyyn  penaaliini .  Penaali oli helppo kaiken kaikkiaan paitsi  päät olivat hieman hankalia.

20161101_115607

Löysin kivan villasukkien ohjeen netistä ja päätin kokeilla millaiset sukat saisin aikaiseksi. Piirsin neulekaavion itse selkeämmäksi ja aloitin kutomaan. Lopputuloksena tuli odotusta vastaavat villasukat.

Lapaset suunnittelin itse. Värin piti olla vaaleanharmaa, mutta kun näin nuo värit, muutin suunnitelmaani heti. Lapaset valmistuivat nopeasti ja ovat nyt jo käytössä.

20161101_115503

img_6207

Olen noin vuoden verran etsinyt vastaavanlaista meikkipussia tuloksetta. En keksinyt mitään tekemistä ja päätin kokeilla tehdä etsimäni meikkipussin. Ideoisin ja tein kaavat itse ja muutin suunnitelmaa hieman kokoajan työn loppuun asti ja olen todella tyytyväinen työhön. Meikkipussi on käytössä ja toimii kuin unelma, kaikki tarvittava mahtuu mukaan ja menee pieneen tilaan ilman ongelmia.

img_6210

Tässä kuvassa meikki pussi on suljettuna.

img_0030

Ompelin paitapuseron ärsyttävästä kankaaasta, joka venkoili koko ajan joka suuntaan. Jouduin tekemään kolme etukappaletta ja kaulusta, mutta ongelmien kautta voittoon.

img_0031

Bontso on tehty haarukkapitsivirkkauksella, jossa tehtiin ensin viisi "nauhaa",  jotka yhdistettiin lopuksi virkkaamalla.

img_0038

Tein tyynyn, joka kuvaa suunnistusmerkkiä. Olen siihen ihan tyytyväinen, vaikka matkalla olikin joitakin ongelmia.

img_0032

Tein putkikassin tummansinisestä tosi jämäkästä kankaasta. Kaavat tein itse, mutta katsoin kuitenkin käsityölehdestä osviittaa. Tämä oli ensimmäinen omasta mielestäni onnistunut työ, ja siitä tuli juuri sellainen kuin odotinkin. Salla varoitteli, että jos keskikappale on liian iso, kassi saattaa läsähtää, mutta niin ei käynyt. Kassi on juuri sopivan kokoinen ja sopii hyvin minulle! :)

img_0040

Teimme tällaiset meikkipussukat. Kankaita värjättiin uudelleen parikin kertaa, koska sopivaa lopputulosta ei saatu aikaan. Sisälle tuli muovi, mitä oli aika ajoin (erittäin) hankala ommella. Teimme työmme vaivalla ja matkan aikana katkaisimme kaksi neulaa ompelukoneista. Selvisimme kaikesta  huolimatta runsaasta ratkomisestakin, mutta olemme tyytyväisiä lopputulokseen! :)

Ps. Me ollaan nyt myös instagramissa. Saa seurata!