IMG_0010

Seiskaluokkalaiset ovat neuloneet ahkerasti ja sukkia valmistuu tasaiseen tahtiin. Esittelemme ne kaikki yhtäaikaa ensi vuoden alussa. Eipäs tiedä vaikka pääsisitte sitten äänestämään mielestänne kauneinta paria.  Kaikenmoisia joulukoristeita ja lahjoja on alkanut syntyä kuin itsestään. Nopeasti valmistuvat jutut on mietitty niitä varten, joilla sukkien neulominen on vielä kovasti kesken.

Suomalainen kansallispuku täyttää tänä vuonna 130v. Juhlistimme tätä keväällä kutsumalla Anna-Liisa Heinosen kertomaan meille Maskun seudun puvusta. Jotta uudet seiskatkin pääsisivät osalliseksi juhlavuodesta, olemme jutelleet kansallispuvuista vielä syksylläkin ja tilasimme Sojan kansallispukuputiikista "Kirjonnan salaisuus"-joulukalenterin. 24 päivälle löytyy kansanomainen kirjontatehtävä.

IMG_0031

Aloitimme kalenterin luukkujen avaamisen jo Marraskuun puolella, että ehdimme saada salaisen tehtävän suoritettua ennen joululomalle lähtöä. Nyt olemme avanneet 4 pakettia. Jotain mystistä olemme kirjoneet, mutta voi vain arvailla mikä tulee olemaan lopputulos. Seuraavassa kuvassa avataan ensimmäistä pakettia. Enempää emme näytä näin etukäteen etteivät kuvat vaan osu sellaisten käsityöharrastajien silmiin, jotka suorittavat joulukalenterin perinteisesti joulukuussa.

IMG_0011

Internetin käsityömaailma on viime viikkoina ollut täynnä langasta pyöritettyjä tai virkattuja ledvaloilla täytettyjä joulukoristeita. Meidänkin tietty tekisi mieli kokeilla. 8-luokan Viivi jo aloittikin pitsipallon virkkaamisen. Ope päätti varmuuden vuoksi kokeilla ensin omien tyttäriensä kanssa, onnistuuko langan kovettaminen pallon muotoon ilmapallon päällä.

IMG_0037

Siellä ne nyt kylppärissä roikkuvat ja tiputtavat vedellä ohennettua Erikeeperiä (1/2 + 1/2) sanomalehden päälle. Saas nähdä kuinka käy ja näettekö valotaidetta myös Hämminkiblogissa ennen joulua. Kannattaa seurata!

Pari päivää myöhemmin pallot roikkuvat luokan taululla sulassa sovussa 9E:n matematiikanläksyjen kanssa. Sisäänsä ne saivat halvimman patterikäyttöisen 10 lampun ledvalosarjan. Valkoisissa, saumurilankaisessa ja puuvillalankaisessa on 3 lamppua kummassakin, turkoosissa villalankaisessa 4. Pallojen halkaisija on 8-9 cm. Kaippa tytöt innostuvat näitäkin tekemään. Aika käy vähiin ennen joulua kun olis niin paljon kaikkea kivaa ja sukatkin pitäis saada valmiiksi.

20151123_163637

Ja seuraavana päivänä....

aaa (2)