20140509_144805Salla-ope innostui vuosi sitten kesällä neulomaan Nuttuja syntymälahjoiksi etiopialaisille  vauvoille. Nuttuprojektin tavoitteena on houkutella etiopialaisia äitejä synnyttämään sairaalaan. Siis tavoite on saman tyyppinen kuin alkujaan oli suomalaisella äitiyspakkauksella. Sen tarkoituksena oli houkutella odottavat äidit neuvoloihin raskauden seurantaan.

Sain tartutettua innostuksen joihinkin oppilaisiin. Luokan kattoon kiinnitettyyn nuttujonoon saatiin aina silloin tällöin pitkin lukuvuotta lisätä uusi rakkaudella neulottu vaate. Muutamia on vielä puikoilla. Toivottavasti ne kaivetaan esiin kesällä tai syksyllä.

20140516_160826

Löyhempää käsialaa neulovat tytöt olivat aluksi hiukan pahoillaan, kun ohjeen mukaisesti tuntui syntyvän ihan liian iso vaate. Sitten luimme nutun kotisivuilta, että kaikenlaisella käsialalla saa neuloa. Pienimmät nutut menevät keskosille ja suurimmat lastenosaston lapsille. Ja taas olivat kaikki neulojat onnellisia.

20140522_173108

Open ja oppilaiden nutut lähtevät huomenna kohti Tuurin pakkaamoa, josta ne lähetetään Etiopiaan.

Haastamme blogin lukijat nuttutalkoisiin. Maskulaiset voivat tuoda neulomansa nutut syksyllä Hemmingin koululle. Laitetaan yhteinen paketti matkaan. Me olemme neuloneet pyöräpuikoilla tämän hyvän ohjeen mukaisesti.