Olen seiskaluokkalainen, vasenkätinen käsitöiden tekijä. Käsityöt ovat aina olleet minulle tärkeä harrastus. Eniten olen virkannut, mutta paljon olen myös kutonut. Mummuni on opettanut minut virkkaamaan vasenkätisesti eskarilaisena ja toinen mummu myöhemmin kutomaan, mutta sen oikeakätisesti. Äiti auttaa välillä sommitteluissa ja värien valinnassa, koska ne eivät kuulu vahvuuksiini. Salla-ope pyysi minua esittelemään käsitöitäni ja tässä on nyt joitakin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Amigurumeita. Sana on japanin kieltä ja tarkoittaa virkattua pehmoeläintä.  Amigurumit virkataan spiraalina, eikä suljetuin kerroksin. Omat suosikkimallini ovat pupu, kilpikonna, hiiret ja tyttö, joiden ohjeet löytyvät Mia Bengtssonin kirjasta Amigurumi, virkkaa omat maskottisi. Tämän lisäksi olen paljon virkatessani käyttänyt kuten myös Mia Bengtssonin kirjaa Amigurumi, virkkaa uusia iloisia maskotteja. Ainoa kokonaan itse suunnittelemani malli on pikkusydän, joka on pupun sylissä. Muita ohjekirjoja, joita olen käyttänyt paljon ovat Laura von Knorring: Mukavat muumiamigurumit ja Elina Hiltunen: Angry Birds amigurumit. Olen käyttänyt myös satunnaisesti muita ohjeita ja osaa ohjeista soveltaen. Yllä olevassa kuvassa amigurumit ovat esillä Punkalaitumella Yli-Kirran talonpoikaismuseon Kaikkien aikojen maatalousnäyttelyssä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leijona kuuluu myös suosikkeihini.

DSCF4646

Enkelin ohjeen olen itse muokannut olemassa olevien amigurumien ohjeita yhdistellen.

DSCF5409

Nalle kanssa on koukkuamalla tekemäni vauvantossut, joiden ohje on monta sukupolvea vanha.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nämä kaksi kuvaa on otettu, kun patalaput olivat esillä Yli-Kirran Kaikkien aikojen maatalousnäyttelyssä. Patalappujen ohjeet ovat Jaana Vehkasalon kokoamasta perinnemalleja sisältävästä Patalappuja á la carte -kirjasta. Osaa ohjeista olen itse muokannut.

 

DSCF5605

Tässä kuvassa näkyy oman suosikkipatalappuni pintaa lähikuvassa. Olen tätä patalappua tehnyt monissa eri väreissä. Mallin tekeminen ensimmäistä kertaa oli hankalaa, vaikka ohjeessa oli ohjekuvat, ne olivat tietenkin oikeakätisille;)

Alla muutamia erilaisia patalappuja, joista itse pidän.

DSCF5598DSCF5644

DSCF5640

DSCF5617

DSCF5517

Lumihiutaleista olen tehnyt paljon roikkuvia ketjuja, joissa hiutaleiden väleissä on akryylihelmiä. Mallien ohjeet ovat Caitlin Sainion kirjasta 100 virkattua lumihiutaletta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kukkien ohjeet ovat myös Caitlin Sainion tekemästä kirjasta nimeltä 100 virkattua pitsikukkaa. Koristelin kukilla pahvirasioita. Tekemäni rasiat ovat keväisiä, mutta koristelussa vain maa, taivas ja mielikuvitus ovat rajana!

DSCF5472 (2)

Kuva on lohikäärmevirkkauksella virkatun hartiahuivin pinnasta. Värin vaihtuminen johtuu kirjavasta langasta, halutessaan mallin voisi toteuttaa myös yksivärisestä langasta. Ohje on Suuri Käsityö     -lehdestä.

DSCF5710

Tämän pipon olen tehnyt Novitan ohjeella pikkusiskolleni. Se kuuluu suosikkitöihini. Pipo on toteutettu melko paksulla langalla, jolla kuvioneule ainakin itselläni onnistui paljon paremmin, kuin mikään siihen mennessä tekemistäni kuvioneuleista.

DSCF5488

Hiirivillasukkien malli on myös Suuri Käsityö -lehdestä, mutta olen hieman muokannut sitä itse. Nämä sukat ovat toiset tekemäni hiirisukat, ensimmäiset jotka tein äidille joululahjaksi, ovat jo niin puhkikäytetyt, että ne odottavat parsimista;)

DSCF5586

Näiden sukkien (myös alapuolella olevien) ohjeet ovat Novitan sukkalehdestä. Pinkkiruskeat sukat on neulottu konttineuletta ja oranssit sukat piirakkaneuletta.

Allaolevassa kuvassa olevat valkoiset sukat ovat viimeksi tekemäni sukat, jotka neuloin koulussa tekstiilityöntunneilla. Vihreissä sukissa on kasvia jäljittelevä palmikkokohoneulekuvio.

DSCF5673

 

DSCF5493

Uusin oppimani tekniikka on vanha kinnasneula-tekniikka, jonka opin kässäntunneilla. Kiitos Sallan äidille tästä taidosta!!! Tätä yritin myös opetella oikeakätisten ohjekuvista, mutta sitä oli liian vaikeaa ymmärtää niistä;).

DSCF5697

Vähän on vielä ensimmäinen kinnas kesken, mutta edistyy kyllä aina välillä...

DSCF5725

Viimeisin valmistunut työ on kranssi, jonka aloitin ennen joulua käsityötunneilla.

Kaikille käsityön ja onnistumisen iloa sekä kärsivällisyyttä! Erityistä tsemppiä kaikille vasenkätisille, jotka myös painiskelevat oikeakätisten ohjeiden ja ohjekuvien kanssa, kun kaiken joutuu mielessään kääntämään peilikuvaksi;)

Anni 7D