Koulu alkaa huomenna. Uudet oppilaat aloittavat jännittävän seiskaluokan. Heidän sekä valinnaisryhmäläisten puuhia laitetaan näytille pikapuoliin. Aloitetaan kuitenkin kesäkuulumisilla.

Kässäopen äiti on ollut mukana kirjoittamassa kesällä julkaistua käsityökirjaa Sukupolvien silmukat. Muutamat koulumme tytöt toimivat viime lukuvuonna koeneulojina ja -virkkaajina ja testasivat kirjassa julkaistujen lapasten ohjeita.

STA_6286

9-luokkalainen Johanna opetteli konttineuleen  ja neuloi harlulaisen Anna-Sofian pyhälapaset. Hän neuloi puolikkaan lapasen liikaa, koska ohjeessa oli virhe silmukkamäärässä.  Ohje oli jo oikoluettu. Voi hyvinkin olla, että ilman Johannaa virhe olisi päätynyt kirjaan ja monet muutkin käsityöharrastajat olisivat neuloneet puolikkaan lapasen liikaa. Kiitos! Kyllä ope on ylpeä.

20140805_155553

Myös 7- ja 8-luokkalaiset opiskelivat jotain ihan uutta ja testasivat piilosilmukkavirkkausta. Heidän lapasensa pääsivät kuvana kirjaan. Kuvatekstissä lukee näin:

"Sukupolvet liittyvät silmukoin toisiinsa. Maskun Hemmingin koulun 13- ja 14-vuotiaiden tyttöjen virkkaamat kintaat. Nuoret tarttuivat työhön ennakkoluulottomasti ja virkkaamiseen tottumattominakin saivat nopeasti valmiiksi löyhällä käsialalla pehmeät kintaat itse suunnitteleminsa värein."

Kiitos Laura, Annika, Vilma ja Alli! Upeaa!