Syksyn aikana on saatu valmiiksi yksi iso yhteinen projekti ja toinen laitettu alulle.

img_0008

Ompelimme kotitalousluokkiin uudet upeat esiliinat. Suurimman osan työstä teimme pikkuhiljaa viime keväänä. Ompelu sarjatyönä tuli tutuiksi sekä 7-luokkalaisille, että valinnaiskäsityön opiskelijoille. Syksyllä jatkoimme ja kaksi ihanaa 9-luokkalaista hoiti taksvärkkityönään viimeiset nauhat ja nepparit paikoilleen. 40 esiliinassa oli iso työ, mutta kyllä nyt kelpaa kokata!

img_0031 img_0030

Koko koulu ja monta eri oppiainetta on mukana ainakin tämän vuoden ajan yhteistyöprojektissa Maskussa sijaitsevan Luukan palvelukeskuksen kanssa. Alla oleva lehtijuttu on vanhustenviikolla järjestetystä ensimmäisestä tapahtumasta, jossa oli mukana ilmaisutaito, musiikki ja kotitalous. Iltapäivä oli onnistunut.

img_0029

Meidän vuorollamme joulukuussa mummot (ehkä papatkin) ja 9-luokkalaiset neulovat yhdessä torkkupeittoa, jonka aiomme tottakai lahjoittaa valmiina palvelukeskukseen käyttöön. Seiskaluokkalaiset neulovat sukkiaan valmiiksi kovalla tohinalla. Tavoitteena olisi, että melkein kaikki sukkaparit saataisiin Luukkaan näyttelyyn samalla.

20161101_120546

Torkkupeitto on jo aloitettu. Viime tiistaina Pinja asetteli valmiit tilkut pöydälle. Tulimme siihen tulokseen, että nyt saa neulominen riittää. Yhdistämme ehkä pari riviä ja jatkamme Luukan asukkaiden kanssa.

img_0028

Tilkut on neulottu kulmasta kulmaan. Näin erilaisella käsialalla saadaan samankokoisia tilkkuja. Lähes kaikkia tilkkuja on tehnyt monta neulojaa. 9-luokkalaisten lisäksi talkoisiin ovat tähän mennessä osallistuneet 7-luokkalaiset, opettajat ja koulunkäynninohjaajat.