Edellisessä postauksessa kerroimme Kirjonnan salaisuus -joulukalenterista, jonka tilasimme Sojan kansallispukuputiikista suomalaisen kansallispuvun 130v juhlavuoden kunniaksi.  Kalenterin pitäisi olla nyt puolessa välissä, mutta pienen varaslähdön vuoksi olemme jo suorittaneet luukun 16. Esittelemme tässä kuitenkin luukut 1-12 ettemme paljasta salaisuuksia muille kirjojille.

Kaikissa 7-luokkalaisten käsityöryhmissä on avattu ainakin yksi luukku. Ylivoimaisesti innostuneimpia ovat olleet torstaiaamun 7cd ryhmäläiset: ensimmäisellä viikolla he kirjoivat kahden luukun tehtävät, toisella kolmen... Hyvä niin, koska joillain ryhmillä into on hiipunut tai aika vaan ei riitä kun on niin paljon projekteja kesken. Onneksi meillä on myös partiolaisten adventtikalenteri. Siis joulunodotuksesta pääsevät osalliseksi myös ne joita ei kirjominen juuri nyt kiinnosta ;)

20151207_164645 20151211_100541

Mutta sitten kirjonnan salaisia ovia raottelemaan.....

IMG_0026

1. Perustus on talossakin se tärkein osa. Vahvat perustukset: tarkasti piirretyt apuviivat ja harsinlangat meille taituroi Vilma.

IMG_0033

2. luukusta löytyi ensimmäinen kirjontatehtävä, aitapistot, jonka Olivia suoritti. Kuvassa hän merkkaa apupisteitä paketista löytyneen merkkausliuskan avulla.

3. Emma kirjoi pienet harmaat etupistot aitapistojen päihin.

4. Koittanaa varten lanka piti kiertää suoraksi pötköksi ja ommella pötkön sisältä näkymättömillä pistoilla kiinni kankaaseen. Tämä kuullosti niin kummalliselta, että tehtävä jäi luukun avanneelta ryhmältä muiden töiden jalkoihin. Salla ope pääsi tuntien jälkeen huvittelemaan ja suorittamaan luukun.

5. luukusta tuli uusi koittana ja sen kirjoi Anni. Tätä ommellessa huomattiin pieni aiemmin tehty virhe sijoittelussa, mutta kalenterin laatijan mukaan se ei haittaa mitään.

20151126_115254

6. Laura pääsi punomaan nyöriä. Se on yllä olevassa kuvassa tuo kiemura.

7. Seuraavana päivänä nyöristä piti ommella silmukat koittanan viereen. Sen suoritti Henna.

8. luukkua taisi aloittaa joku oppilas sopivasti 8-luokan ryhmästä, mutta open kirjottavaksi jäi ristipistot harmaan lankanipun ympäri. Tytöiltä olisi varmasti onnistunut paremmin.  IMG_0058

Kasin jälkeen näytti tältä.

IMG_0022

9. Kolmannen koittanan taiteili Elli.

10. ja 11. Laura avasi kympin ja sieltä paljastui samanlainen nyörin punonta kuin edellisellä viikolla. Paketti pakattiin takaisin ja annettiin Nooralle. Laura pääsi kokeilemaan jotain uutta ja silmukoimaan nyörin kankaalle.

IMG_0062

12. Jenny ajatteli ensin, että polveilevat ristipistot ovat vaikeat. Vaan hienostihan nuo sujuivat.

IMG_0064

Puolessa välissä näytti tältä. Mikähän tästä tulee? Villejä veikkauksia lentelee ilmassa. Ehkä paras tähän mennessä on miekan suojapussi. Kukakohan tarvitsisi sellaista?

Seurailehan blogia tarkasti! Olemme keränneet paljon joulukoristeiden ym. kuvia näytille. Odotellaan vielä ensi viikolla valmistuvat ja julkaistaan sitten.