20160411_151539

Tarvitset käytöstä poistetun cd-levyn, erilaisia jämälankoja (melkein mikä tahansa lanka käy), paksun tylppäkärkisen neulan, sakset ja teippiä.

 

20160411_152342

Leikkaa loimeksi noin 2,5 metriä pitkä lanka. Pujota langanpää cd-levyn reiästä ja solmi langanpäät yhteen nurjalle puolelle. (Huom. Kuviollinen puoli on tässä työssä nurja ja kiiltävä puoli oikea.) Kiinnitä solmu teipillä, jotta se ei pääse kiepahtamaan oikealle puolelle.

 

20160411_152522

Kieputa loimilankaa levyn ympärille pujottamalla lanka cd-levyn reiästä. Tämän vaiheen voi tehdä joko ilman neulaa tai neulan kanssa. Pujota yhteensä PARITON määrä loimilankoja, (esim. 15 - 19 kpl). Solmi lopuksi langanpää nurjalle aloituksen langanpäähän kiinni.

 

U

Valitse sitten haluamasi kudelanka ja leikkaa sitä n. 1 – 2 metriä. Tässä esimerkissä on käytetty lankaa kaksinkertaisena. Pujota kudelangan pää keskireiästä nurjalle ja solmi tai teippaa kiinni.

 

U

Aloita kutominen: pujota neula aina yhden langan yli, yhden ali, yhden yli ja yhden ali. Vedä kudelanka loimilankojen väliin. Kudetta ei tarvitse kiristää kovin tiukalle. Jatka kutomista pujottamalla aina yhden yli, yhden ali, kunnes kudelanka loppuu tai haluat vaihtaa väriä.

 

U

Värin vaihtaminen: Solmi uusi kudelanka vanhaan kiinni. Jatka kutomista vähän matkaa.

 

U

Työnnä neulan avulla kudelankojen päät valmiin kudoksen alle piiloon. Jatka sitten kutomista, vaihda kudelanka tarvittaessa. Jatka kutomista niin pitkälle, että cd-levy melkein kokonaan peittyy tai halutessasi voit jättää levyä näkyviin enemmän.

 

U

Kun työ on valmis, päättele lanka pujottamalla se valmiin kudoksen ja levyn väliin.

 

20160411_160204

Työ on valmis!