Noh, toden sanoakseni toinen viikko, mutta ensimmäinen viikko oli enemmänkin yleistä perehdytystä, niin ei lasketa sitä mukaan.

Ensimmäisellä viikolla perusopintoja päästiin jo käsityötieteen perusteisiin, siihen mikä käsityön merkitys erilaisille ihmisille on ja miksi työturvallisuus on erityisen tärkeää käsityön opetuksessa.

Tekstiilipuolen peruskurssilla (kokeileva käsityö) ei vielä päästy varsinaisiin töihin, mutta ensimmäisellä tunnilla puhuttiin kasvivärjäyksestä! Kokeilevan käsityön kurssisuunnitelma kuulostaa upealta, huovutusta, kehräystä, käspaikan kirjomista, kasvi- ja mikrovärjäystä ja vaikka mitä! Miksi tällaisia asioita ei opetettu koulussa silloin kun itse olin ala-asteella!

Teknologia kasvatuksen tunnit alkoivat lupaavasti mäkiauto-kisalla. Joukkueemme ensimmäinen suunnitelma kolmion muotoisesta autosta ei toiminut, mutta uudelleen suunniteltuna automme olivat ihan toimivia ja tulimme kisassa kolmansiksi. Oma autoni tosin hajosi toisella laskukerralla osiin, mutta mitäs kaksipuoleisella teipillä ei korjaisi...

Tekninen työ on myös muuttunut sitten omien kouluaikojen, varsinkin työsuojelun kannalta. Silloin suojalaseista ei ollut puhettakaan, paitsi ehkä sorvia käyttäessä. Kuulosuojaimia piti käyttää sirkkeliä käyttäessä, ei juuri muuten. Suojahanskat ovat enemmän tämän syksyn juttu, mutta niiden käyttöä muulloinkin suositellaan.

Mäkiautoni, ei mitenkään kaunis tai viimeistelty, mutta kulkee.

Toki tällä viikolla on ollut muitakin opintoja ja teknillisiä haasteita, mutta ne lie vähemmän kiinnostavia.

Kuulumisiin Joensuusta,

Nele