Pitkässä työssä ja käden toimessa tulee joskus uskon puute. Silloin Korsnäsin-köörin muut pakertajat jelppivät. Mahtavia etappeja on jo saavutettu ja monen monta mutkaa ja ongelmaa selvitetty. Kun työ etenee, rohkeus ratkaisuihin kasvaa.

Korsnäsin villapaita valmistetaan pääsääntöisesti suljettuna rakenteena. Pääntiellä on mahdollista "katkaista kappale" ja kirjovirkata olkapäät oikealta vasemmalle, joka kerros erikseen.

Korsnäsin villapaidan pääntien ratkaisu 2.: virkatessa aina oikealta vasemmalle, syntyy joka kerrokselta 2-3 langanpäätä(=päättelyä) kerroksella. Tämä ei ole "hätästen hommaa"!!

Korsnäsin villapaidan hihan valmistus aloitetaan pyöriöltä hihansuuta kohden. Hihan kavennukset tehdään hihan alapuolelle, jotta kuvion rytmi säilyy sekä kirjovirkkauksessa, että kirjoneuleessa.

Korsnäsin villapaidan kuvioissa leikkivät kirkkaat värit sulassa sovussa. "Kukahan näitä on aikoinaan suunnitellut?"

Korsnäsin villapaidan kirjovirkattu tekstuuri on jämäkkää tekstiiliä. Siksi saumanvarojen päälle, nurjalle puolelle virkataan "suoja", saumanvara, joka peittää kovan sauman. Näin käyttömukavuus ja kulutuskestävyys lisääntyy. Ratkaisu on vanhan käsityön periaatteen mukaan "yhtä siistiä nurjalta kuin oikealtakin puolelta".

Korsnäsin villapaidan olkasaumassa on yhdistetty kohdakkain, litteästi etu- ja takakappaleen olka. Hihasaumassa yhdistyvät miehusta ja hiha suorassa kulmassa ja tarvitsee yhdyssauman ja virkatun saumanvaran suojakseen.

Hyvät asiat eivät valmistu hetkessä.

7. 2. 2011. mtu