Korsnäsin villapaita rakentuu kymmenistä, pienistä yksityiskohdista ja teknisistä ratkaisuista. Vaikka tekemisemme oppaana on Luutosen, Bäckman & Bäckman, (2003. Österbottens hantverk rf.) koostama kirja "Koreaa virkkaamalla", jää käytännön työskentelyssä ratkaistavaksi vielä monta asiaa. Lisäapua eri yksityiskohtien ratkaisuihin saimme myös kirjasta "Sydämenlämmittäjä ja tikkuripaita", (Almay, Luutonen & Mitronen.1993.Tammi.)

Teknisesti Korsnäsin villapaita on "sekoitus" lankatekniikoita. Kappaleiden valmistamisessa yhdistetään virkattua ja neulottua pinta, sekä paidan kokoamisessa koneompelua. Tämä villapaitamalli valmistetaan ensin kappaleittain neulomalla ja virkkaamalla kokonaan, suljettuina kappaleina. Pääntie ja hihanaukot leikataan valmiiseen pintaan, reunat huolitellaan ja hihan ommellaan koneella miehustaan kiinni. Tämä lankatyön kokoamisen malli on tyypillistä mm. norjalaisille villapaidoille.

Hihan pyöriön ommeltu sauma nurjalta. Hihanaukon leikattava kohta kannattaa tukea liekotuksen estämiseksi. Halkion syvyys kannattaa harkita tarkkaan=> hihan yläosa kirjovirkattua, joten laskeutumaton ja ja jäykähköä neulosta.

Korsnäsin villapaidan olkasauma: etu- ja takakpl yhdistetään ompelemalla aitapistoilla.

Olkasauma Korsnäsin villapaidasta: olkasauma viistottu virkkaamalla lyhennettyjä kerroksia viimeisiksi.

Korsnäsin villapaidan pääntie: Pääntie on leikattu ja huoliteltu koneompeleella. Pääntien reunaan on virkattu reunus, joka "piilottaa" saumanvarat: työote reunuksen virkkaamisessa on sisältä ulospäiv, kuten hihansuussa.

Korsnäsin villapaidan pääntie: ennen pääntien leikkaamista, kannattaa muoto suunnitella tarkkaan. Myös pääntien syvyys edessä ja takana täytyy noudatella yksilöllisiä mittoja.

Korsnäsin-villapaidassa pääntien viimeistelee koristeellinen käänne ja pykäreuna. Jos/kun pääntie on leikattu virkattuun miehustakappaleeseen, on haasteellista saada käänteen aloitus virkattua niin, että saumanvarat peittyvät sujuvasti. Pääntien käänne virkataan myös sisältä-ulos-työotteella, kuten hihansuun käännekin.

Korsnäsin villapaita koostuu kirjovirkkauksesta ja kirjoneuleesta. Tekniikoiden rajapinnat on valmistettava käsialan mukaan: pääsääntöisesti virkattu silmukka vastaa neulottua silmukkaa. Tekstuurien rajapintaa voi tasoittaa kevyesti höyryttämällä.

 (8. 1. 2011.mtu)