Tilkkuja matkan varrelta

2004: Uusiokäyttöä rahoille

27.8.2016 - Kirjoittanut

rahapussit

tonninpaita

"Tonninpaita" on tehty käyttämällä silityskuvapaperia (engl. iron-on transfer paper). Seteli on skannattu 400 pikselin tarkkuudella ja sitten tulostettu mustesuihku-tulostimella. Kuva pitää muistaa tulostaa peilikuvana, jotta se tulee oikein päin puseroon. Siirtokuva on kiinnitetty T-paitaan silittämällä puuvillan lämpötilalla noin 15 sekunnin ajan.

 

2003: Sydämellistä joulua

- Kirjoittanut

sydan

2003: Unicef-nuket

- Kirjoittanut

tontut
Hiipi, Hipsu ja Hippi syntyivät UNICEFin nukkekampanjassa "adoptoitaviksi".

UNICEFin nukkekampanjaan voi osallistua tekemällä nuken, "maailman lapsen".
Valmis nukke annetaan "adoptoitavaksi" siksi, että kehitysmaan lapsi, jota nukke symbolisoi, koettaisiin läheiseksi ja arvokkaaksi. Adoptiomaksu on 20 euroa. Tällä summalla UNICEF voi hankkia rokotukset yhdelle lapselle kuutta tappavaa tautia vastaan (jäykkäkouristus, polio, hinkuyskä, tuberkuloosi, tuhkarokko ja kurkkumätä). Jokainen adoptoitu nukke pelastaa yhden lapsen elämän.

2003: Kävin luokkakokouksessa...

- Kirjoittanut

ekaluokkalainen
Ekaluokkalainen v. 1971

Kun lakit päähän vedettiin,
kaikesta kaikki tiedettiin.
Meidän piti muuttaa maailmaa.
Meistä tuli muurareita
taksikuskeja, suutareita
yksinhuoltajaäitejä, autokauppiaita.
Meistä tuli lääkäreitä
virkamiehiä, vääpeleitä
tänään voidaan hetki olla kuninkaita.

- Anssi Kela: 1972 -

2003: Kiitos väitöspäivääni muistaneille

- Kirjoittanut

kiitos

2003: Väitöstilaisuus

- Kirjoittanut

http://teeitse.punomo.fi/cat/arkisto/kaspaikka/tarjan_vaitos/vaitos.html

2003: Käsitteellisestä ajattelusta käsin käsittämiseen - Näyttely tutkimuksesta käsityön keinoin

- Kirjoittanut

Yleensä tutkimuksista esitetään ja nähdään vain kirjallinen lopputulos, väitöskirja, vaikka sen valmistusvaiheisiin liittyy muutakin kuin kirjallista työskentelyä. Tämä näyttely, joka on syntynyt väitöskirjatyöni sivutuotteena, pyrkii tekemään näkyväksi jotakin tutkimuksesta käsityön keinoin.

Käden ja käsittämisen yhteys on kiehtova. Käsittämisen kantana on käsi. Käsittäminen on alun perin tarkoittanut konkreettisesti kädellä tarttumista. Ihmisen käsi kyseli tarttumalla, tunnustelemalla, mitä ominaisuuksia esimerkiksi puulla oli. Mitä sillä voi tehdä, mitä siitä voi rakentaa, miten sitä voi muotoilla, miksi se lahoaa? Ihmisen käsi määritti materiaalin joksikin.

Maailma, jossa elämme perustuu enemmän kuvitteluun kuin alkuperäiseen tapaamme käsittää se käsin. Kieli on käsittävän ajattelun työkalu. Kaiken selittämisen ja käsittämisen ulkopuolelle jää kuitenkin paljon hiljaista tietoa ja tuntemuksia, joita ei voi aina pukea sanoiksi.

Tutkimukseni on hermeneuttista tekstitutkimusta. Tämä näyttely kuvaa tuota prosessia käsityön keinoin. Teokset ovat syntyneet väitöskirjan käsikirjoituksesta tehdylle uusiopaperille. Uusiopaperin valmistus ja sen opettelu muistuttavat minua tutkimusprosessistani. Papereille kirjoitetut sanat ovat hajonneet hiukkasiksi, "biteiksi" ja sitten saaneet uuden muodon ja merkityksen uusiopaperina. Yksinäiset kokeilut, yritykset ja erehdykset sekä tiedon hankinta että yhdessä tekeminen ovat olleet osa oppimisprosessia.

Näyttelyn työt

alku
Esiymmärrys

spiraali
Hermeneuttinen kehä ja johtoajatus

aukko
Tutkimuksen musta-aukko

analyysi
Analyysi

tyhjyys
Tyhjän paperin ahdistus

synteesi
Kohti synteesiä

viimeistely
Tutkimuksen viimeistelyä

valmis
Tutkimus on kasassa

 

2003: Makrame-kesä

- Kirjoittanut

makrame

Ylin rannerengas on tehty paksuhkosta puuvillalangasta, keskimmäinen 12-säikeisestä kalalangasta ja alin 6-säikeisestä kalalangasta. Rannerengasta varten leikkasin 4 kpl metrin pituisia lankoja. Solmin langat yhdeksi nipuksi hevosenhäntäsolmulla. Kiinnitin langat maalarinteipillä pöytään, jotta työ pysyy paikoillaan solmeilun ajan. Tein silmusolmuja esim. 10 kpl vuorotellen kummallakin lankaparilla. Yhdistin lenkit kahdella silmusolmulla. Pujotin lopuksi helmen lankojen päähän ja tein hevosenhäntäsolmun. Helmen avulla voi yhdistää päät toisiinsa renkaaksi.

makrame

2003: Kesäprinsessalle

- Kirjoittanut

prinsessamekko

2003: Janin larppiasu

- Kirjoittanut

janinlarppi janinlarppi2