Värttinällä kehräävä prinsessa.

 

Sadussa kerrotaan Prinsessa Ruususen pistävän sormensa värttinään ja vaipuvan syvään uneen sadaksi vuodeksi. Tämä on varmaankin yksi ensimmäisiä asioita, joita sanasta värttinä tulee mieleen. Värttinäkehräys on kuitenkin tapa tuottaa kuitua langaksi.

Oppimateriaali tällä sivustolla koostuu lähinnä videoista ja kuvista, sekä PDF-muotoisista kuvitetuista ohjeista, jotka voi halutessaan ladata vapaasti opetuskäyttöön.

Oppimateriaalin tekijät ovat aloittelevia kehrääjiä ja oppimateriaali on suunniteltu noin yläkouluikäisille ja aloitteleville kehräysharrastajille sekä muutoin kehräämisestä kiinnostuneille.

Tarkoituksenamme on esitellä yksi monista kehräystavoista, eikä se ole ainoa oikea tapa tehdä lankaa. Kehräystekniikoita on yhtä monta kuin kehrääjiäkin. Jokainen meistä tämän materiaalin tehneistä kehrää eri tavoin. Tekniikkasi on kuitenkin oikea, kun saat aikaiseksi lankaa. Vain tekemällä kehittyy ja rohkeasti kokeilemalla voi oppia uusia, ehkä itselle helpompia tekniikoita. Kehrätessä ei oikeastaan ole väliä sillä, oletko oikea- vai vasenkätinen.  Itselle sopivin tapa löytyy vain kokeilemmalla, voit vaihtaa kättä, jos tuntuu, että toisinpäin on helpompaa.

Etene vaihe vaiheelta, katso ensin videot ja tutustu sen jälkeen kirjallisiin ohjeisiin värttinäsi kanssa. Onnea ja intoa kehräämiseen!

 

 

Oppimateriaalin ovat tuottaneet, Kaisa, Maria ja Millamaari, käsityönopettajaopiskelijat Itä-Suomen yliopistossa Savonlinnan kampukselta. Oppimateriaali on toteututte osana Virtuaalinen käsityö -kurssia marras- joulukuussa 2012.

 

 

 

Värttinäkehräys - sivuston tekijät ovat Kaisa, Maria ja Millamaari ja se on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen 3.0 Muokkaamaton -lisenssillä.